7H Assistans

Alla har ett val – tack för att du har valt oss!

Alla har ett val – tack för att du har valt oss!

Att anlita ett assistansbolag är ett stort steg att ta. Vägen till ett beslut kan vara både lång, krokig och krävande för de om berörs. Många gånger är det inte endast den enskilde som påverkas utan även omgivningen har en situation att förhålla sig till som kan innebära skiftande känslor. Det som är förenande för alla som är beviljade assistans är dock att förtroendet som lämnas till vald assistansanordnare är stort och livsavgörande. Ett åtagande som utöver engagemang, kunskap och omtanke även en stor del ödmjukhet och tacksamhet över förtroendet som givits. Det är en stor gåva och värd att förvalta på allra bästa sätt.

Engagemang – som gör skillnad

Vi finns för dig och du är vår främsta prioritet. Vår personal gör det lilla extra för att sätta guldkant på den personliga assistansen efter dina önskemål. Vi har även gemensamma evenemang som brukar vara väldigt uppskattade där den som vill deltar efter egen förmåga. Allt rår vi dock inte på även om vi försöker ligga steget före, så skulle något oförutsett hända har vi beredskap även för akuta situationer. Hos oss kan du känna dig trygg!

 

Kunskap – som skapar trygghet

Livet med assistans är inte alltid enkelt, men utan kan det vara betydligt svårare. Vi har erfaren och kompetent personal som hjälper dig att ansöka om assistans eller är med dig vid omprövningar eller ändrade förhållanden som kan påverka ditt beslut. Vi utbildar all vår personal kontinuerligt för att vi ska kunna möta de behov och krav som uppstår såväl internt som externt.

 

Omtanke – medkänsla som berör

Vi på 7H bryr oss om dig och dina önskemål. Tillsammans med dig går vi igenom dina tankar och förväntningar på hur du vill din assistans ska utformas för att den ska bli just personlig, detta med hjälp av en så kallad genomförandeplan. Vi berättar gärna mer om vad den kan innehålla och innebära just för dig!

 

Möjlighet – det stora i det lilla

För att trivas hos oss är en viktig pusselbit att se just det stora i det lilla. Vi har blivit något av experter på att se de små ljusglimtarna, framstegen eller försöken, hos oss är glaset alltid halvfullt. Ibland kan det var svårt att på ett rättvisande sätt förklara vad vi menar, ett besök på vårt Aktivitetshus Kamgarn brukar räta ut eventuella frågetecken. Annars ta en titt i ”min historia” här på hemsidan eller följ oss för snabbare uppdateringar på Facebook, där vi delar med oss av vad vi gör som gör skillnad på riktigt!

Mer info

Juridisk hjälp

Det finns många lagar som reglerar din personliga assistans. Vi har god kunskap inom detta område och hjälper dig gärna, för det är mycket att sätta sig in i. När det behövs anlitar vi juridiska experter för att du ska få den assistans du behöver och har laglig rätt till.

Detta är exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

  • Stöd vid ansökan till Försäkringskassan eller kommunen
  • Stöd vid ansökan om utökad assistans
  • Råd och stöd vid omprövning eller indragning av ditt assistansbeslut
  • Om önskemål och behov finns kan vi föra din talan i dialog med Försäkringskassan eller din kommun

Det är kostnadsfritt för dig som kund eller som blivande kund. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Transparens

Vi är medlemmar i vård­företagarna och de har särskilda medlemskrav för transparens och öppenhet vilket vi är noga med att följa. Kravet innebär att vi öppet berättar hur vi arbetar med kvalitet, personal, ekonomi, ägare och styrelse. Detta kan du läsa om på vår hemsida, allt för transparens gentemot dig som kund!

Syftet är att öka allmänhetens förtroendet för branschen och att våra kunder och andra som är intresserade enklare ska få relevant information om medlems­företagen.

Ekonomisk Förening utan vinstintresse

7H Assistans och Kamgarn ägs av en ekonomisk förening, Sjuhäradsbygdens Handikappservice (SHS). Föreningen har inte något externt vinstintresse och eventuella vinster skall användas till att skapa mervärde för brukarna och arbetstagarna, för att på bästa sätt ge goda förutsättningar att leva ett aktivt liv i gemenskap med andra och delta i samhället.

Till dig som är anhörig

Du är viktig för oss

Vi vill ha god kontakt med dig som anhörig, för att skapa den absolut bästa tillvaron för er.

Ibland kan du ställas inför många frågor och svåra beslut. Då är det skönt att veta att vi finns här till din hjälp för att bolla med dina frågor, ordna med juristhjälp eller bara finnas som ett stöd.

 

Anhörig

Du som anhörig till en person med funktionsnedsättning kan också arbeta som assistent. Med en anställning hos oss omfattas du av kollektivavtal och tar del av samma villkor som övriga assistentkår. Du bestämmer själv hur många timmar du vill arbeta.

Hör gärna av dig till oss. 

Tack för att ni finns!

Så här gör du för att ansöka om personlig assistans

Kontakta din kommun och be att få prata med en LSS handläggare om hur ansökningsprocessen går till just där du bor.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare med din ansökan.

Bedöms dina grundläggande behov vara större än 20 timmar per vecka ansöker du öven till Försäkringskassan: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning

Kontakta oss

Telefonummer

033-48 03 40

Adress

Moldegatan 9

504 32 Borås

Mail

info@7hassistans.se

Kontorstider

Kontor bemannat vardagar 08:00 -16:00

Lunchstängt: 12:00-13:00

Skicka ett meddelande