Om oss

Oavsett vad du väljer hos oss skall du alltid känna glädje och trygghet med en meningsfull vardag i arbetet, i det sociala livet eller i hemmet. Våra värdeord Engagemang, Kunskap, Omtanke och Möjlighet genomsyras genom hela vår verksamhet.

Vår historia

7H Assistans startades i Borås 1996, genom att några föräldrar till barn med behov av personlig assistans beslöt sig för att gå samman och starta eget assistansbolag enligt LSS. Vi kallades då Sjuhäradsbygdens Assistansservice – SHS.

Föräldrarnas ambition var solklar – genom att ge goda anställningsförmåner till de anställda skulle det bli så få involverade assistenter som möjligt runt brukaren. En ambition som vi aldrig lämnat. 7H Assistans ägs av en ekonomisk förening, d.v.s av medlemmarna, kunder och anställda.  Det innebär att eventulellt överskott alltid går tillbaka in i verksamheten, det finns inget externt vinstintresse.

Idag heter vi 7H Assistans och är ett välmående assistansföretag med många kunder och medarbetare i vår famn. Vi har medarbetare runt om i västsverige, men ser inga geografiska hinder. Där någon vill ha vår hjälp – där finns vi!

 

Vi gör skillnad, det är engagemang för oss.
Vi ser det stora i det lilla, vi kallar det möjlighet.
Vi skapar trygghet genom kunskap.
Vi visar medkänsla som berör, personlig omtanke om dig.

Engagemang. Kunskap. Omtanke. Möjlighet

7H Assistans och Kamgarn ägs av en ekonomisk förening, Sjuhäradsbygdens Handikappservice (SHS). Föreningen har inte något externt vinstintresse och eventuellt överskott används till att skapa mervärde för våra medarbetare, för att på bästa sätt ge våra kunder goda förutsättningar att leva ett aktivt liv i gemenskap med andra och delta i samhället.

Att vara kund hos oss

Oavsett vad du väljer hos oss skall du alltid känna glädje och trygghet med en meningsfull vardag i arbetet, i det sociala livet eller i hemmet.

”– 7H Assistans lyssnar på både brukarna och assistenterna.

De är måna om att alla ska ha det bra. Jag känner mig trygg med 7H Assistans som assistansanordnare.”

Carl-Johan Hamm, Svenljunga

”För mig är du mina händer, för någon annan är du ögon eller tal, för oss alla är du möjliggörare – tack för att du är min assistent – till alla stjärnor där ute och framförallt våra stjärnor på 7H Assistans”

Läs mer om några av våra medarbetares egna livshistorier under Min historia.

Dina synpunkter är viktiga för oss

Allt under samma tak

Mycket har hänt sedan en grupp anhöriga startade den ekonomiska förening som än i dag är grunden till vår verksamhet, i syfte att erbjuda personlig assistans – på dina villkor. Genom alla år har huvudfokus varit detsamma – eventuellt överskott ska ligga till grund för fortsatta investeringar i verksamheten eller som start för nya. 2007 kunde vi därför öppna dörrarna till Aktivitetshuset Kamgarn med hunddagis som första avdelning och därefter har fler tillkommit med olika inriktning. I vårt senaste tillskott räknar vi in Sinnesro, där finns olika rum uppbyggda kring sinnesstimulans enligt Snoezelenmetoden. Att använda dessa är gratis för våra deltagare och för våra kunder inom 7H Assistans. 

Under senaste år har trycket på plats hos oss ökat och när vi kunde konstatera att det fanns en kö som växte valde vi att ansöka om ännu en utökning av antalet platser hos IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg), från 60 till 80. Nu kan vi stolt säga att vi var först i Sverige med att få tillstånd att bedriva daglig verksamhet med upp till 80 deltagare, såväl personkrets 1 som 2 – detta är vi så klart riktigt glada över och tar det som ett gott betyg och vägledning inför framtida satsningar –  fortfarande allt under samma tak!

 

Referenser – Min historia

Jobba hos oss

Arbetsmiljö

För anställda