DAGLIG VERKSAMHET MED MÖJLIGHETER FÖR ARBETSTAGARE

Hos oss hittar du alternativ!

 ”Möjlighet” är ordet som vi vill förmedla till alla som kommer till oss på Kamgarn. Här skall det alltid finnas potential att utvecklas och växa, med meningsfulla arbetsuppgifter som du känner stolthet över.

Aktivitetshuset Kamgarn

I vårt aktivitetshus Kamgarn kan du få utlopp för din lite mer kreativa sida. Här finns många olika verksamheter att välja på, bl a: Hunddagis, skaparverkstad, café, snickeri, servicegrupp och ett datortek. Här har du möjlighet att prova på, för att till slut hitta det du helst vill syssla med. På torsdagar har vi vårt musikcafé med allsång och gott kaffe med hembakat från Cafét. På redaktionen i datagruppen ger vi också ut en egen tidning ”Kamgarnstidningen”.

Hos oss har du möjlighet att känna på arbetslivet utanför Kamgarn, vilket vi tycker är viktigt. När du är redo att ta ytterligare ett steg i din utveckling, hjälper vi dig gärna att hitta praktikplats på företag runt om i Borås.

Att vara arbetstagare

Att vara arbetstagare på Kamgarn skall innebära trygghet. Du skall alltid känna att din arbetsdag är rolig, givande och utvecklande med meningsfulla arbetsuppgifter. Vi är självklart öppna för önskemål, vilket kan resultera i att du arbetar i olika verksamhetsgrupper.

På vår arbetsplats strävar vi alltid efter att följa värdeordet ”möjlighet”, där dina egna förutsättningar får lov att styra.

Dina handledare

Våra handledare på Kamgarn arbetar efter ett professionellt förhållningssätt, där du som arbetstagare alltid sätts i första rummet. Lika viktig är förstås din och vår arbetsmiljö, där vi tillsammans gör Kamgarn till en trevlig arbetsplats.

Aktivitetshuset Kamgarn

VI ERBJUDER

Hunddagis

Vi har två stycken hunddagis, Änglahunden och Hjärtevännen. Här erbjuder vi härlig daglig tillvaro för hundar då deras hussar och mattar arbetar. Långa promenader, glädjefylld aktivering och massor av kärlek och omsorg får våra dagishundar tillsammans med arbetstagare och personal i stora, ändamålsenliga lokaler.

Änglahunden. Här får du som arbetstagare möjlighet att arbeta med hundar, ett ansvarsfullt jobb vilket ställer stora krav på att kunna följa rutiner och överenskommelser. Du tränar på att ta ett stort eget ansvar och så långt det är möjligt skall det likna en verklig anställning. Målet är att så småningom – med vår hjälp – kunna komma ut på en företagsplacering.

Hjärtevännen. Här strävar vi efter att varje arbetstagare skall få vara unik, känna gemenskap och trygghet i sitt arbete och utvecklas efter sin egen förmåga.

Servicegrupp

Här i servicegruppen städas och fejas det. Vi ser till att alla våra lokaler är i gott skick med hög mysfaktor, för att alla skall må gott och trivas.

Vi tar även hand om inköp av alla de slag till hela verksamheten.

Snickeri

I vårt trevliga snickeri lär du dig att arbeta med både trä och metall.

Vi fungerar också som ”Vaktmästare” åt hela verksamheten. Ett arbetet som är både roligt och varierande.

Skaparverkstad

I vår trevliga skaparverkstad får du utlopp för din kreativa sida med olika typer av aktiviteter. Sy, virka och måla är exempel på vad som ofta står på vårt schema. En del av våra kreationer säljer vi senare i vår shop ”Flitiga händer” som finns i huset. Ibland gör vi också utflykter till olika platser och sevärdheter, för att hämta inspiration och idéer.

Datortek

I vårt Datortek lär vi oss att hantera en dator på ett enkelt sätt. Våra datorer är självklart anpassade för både syn-och hörselskadade.

Kamgarnstidningen. En dag i veckan gör vi olika spännande reportageresor, som senare sätts ihop av oss till artiklar i vår egen tidning:
– Kamgarnstidningen!

Café

I Kamgarns servering erbjuds mycket gott till en billig peng, där allt är bakat av oss i cafét. Det är småkakor, nybakade bullar och bröd.

Caféts första uppgift på morgonen, måndag till torsdag, är att göra smörgåsar av hembakat bröd, koka kaffe

och te samt duka upp till frukost som vi äter tillsammans med Skaparverkstaden, Snicken och Datagruppen.

På fredagar är det fredagsmys med gemensam frukost i huset och extra goda smörgåsar med t ex mimosasallad och kokt skinka eller köttbullar med rödbetssallad och grönsaker.

Våra duktiga arbetstagare tar även hand om övriga cafésysslor som dukning av bord, disk, sopor och tvätt av handdukar, förkläden m.m.

Dessutom pratar vi om vår kost, samt vilka ingredienser som används när vi bakar vårt bröd och andra bakverk. Här har vi som mål att i möjligaste mån handla vårt mjöl från närproducerande leverantörer.

Musikcafé

Höjdpunkten i veckan är ju naturligtvis vårt musikcafé. Varje torsdag mellan kl 14 -15 kommer musikterapeuten till oss och håller i allsången. Det är många som vill upp på scenen och sjunga tillsammans – En riktig höjdare i slutet av arbetsveckan!

Julbasar. Vi avslutar arbetsåret med en julbasar (sista onsdagen innan första advent), mycket populär och uppskattad av både arbetstagare, brukare, personal och anhöriga. Det är både uppträdande, glögg och pepparkakor, försäljning och julmys.

Blir du nyfiken? Vill du besöka oss? Pröva på vår verksamhet? Välkommen att kontakta oss, så berättar vi hur.

Aktivitetshuset Kamgarn