SINNESRO – LYSSNA INÅT TILL VAD DU BEHÖVER OCH MÅR BRA AV

Hitta din inre styrka!

Sinnesrum

Vi på Sinnesro erbjuder ett flertal sinnesrum som vi utformat enligt Snoezelenmetoden, där grundidén är att erbjuda personer sinnesstimulering i en anpassad miljö kopplat till ett förhållningssätt. Genom att stimulera syn, hörsel, lukt, smak och känsel kan man erbjuda individuell sinnesstimulering utan intelektuell ansträngning. Den trötta hjärnan får vila från den ofta överstimulerande miljön hen normalt befinner sig i.

Läs mer om Snoezelenmetoden här!

Taktil stimulering

Skapa balans mellan aktivitet och vila med taktil stimulering. En behandlingsform med lätt och mjuk beröring som sänker halten av stresshormon samt frisätter kroppens eget lugn-och-ro-hormon oxytocin. Behovet av beröring ökar vid sjukdom, skador och funktionshinder. Taktil Stimulering har därför anpassats för barn och vuxna med t.ex. rörelsehinder, begåvningshandikapp och/eller autism samt förvärvade hjärnskador.

SINNESRUM
– några av våra rum

Gröna rummet
Varva ner eller väck upp dina sinnen och njut av naturens ljud och färg. Låt fiberoptiken kittla dig när du sitter i SenSit fåtöljen eller när du ligger på den gröna madrassen. Sakta skiftar den färg i takt som stillsamt regn.

Vita rummet
Som enkelt går att byta färg på har musiksäng med bolltäcke. Du känner vibrationer från musiken i kropp & själ.

Lövgungan
Låter dig vaggas till ro i en härlig miljö och bjuder på en upplevelse av frihet.