• Sinnesro

FRISKVÅRD MED MENTAL OCH KROPPSLIG BALANS

Vårt friskvårdscenter är till för alla, även för dig som inte är kund eller anställd hos oss.


Hitta din inre styrka!

”Egentligen är allt enkelt” Lyssna inåt till vad du behöver och mår bra av. Att återskapa harmoni handlar mycket om att äta nyttigt, dricka vatten, röra på sig, andas rätt, sova gott och att skapa en god balans mellan arbete och fritid. – men ibland behöver vi alla hjälp!

Sinnesro friskvårdscenter

På Sinnesro friskvårdscenter kan du som brukare och arbetstagare på Kamgarn ta del av ett antal tjänster helt kostnadsfritt. Vi erbjuder Medicinsk Yoga, Mindfulness, andningsgrupper, samtalsverksamhet, taktil stimulering, klippning och fotbad.

Utveckla dina sinnen. Unna dig själv en stunds avkoppling och en ärlig chans att hitta dina inre krafter.

Assistenter och anhöriga

Även anhöriga till brukare och arbetstagare, kan ta del av alla våra tjänster på Sinnesro friskvårdscenter till ett bra pris.

Våra terapeuter och instruktörer

Vår friskvårdspersonal är välutbildad och har dokumenterad utbildning inom: Medicinsk Yoga, Yoga, taktil stimulering, samtalsverksamhet, andningsträning och frisöryrket. Viktigt för dig för att du alltid skall vara säker på att få rätt behandling av oss.

Sinnesro

VI ERBJUDER

Taktil stimulering

Skapa balans mellan aktivitet och vila med taktil stimulering. En behandlingsform med lätt och mjuk beröring som sänker halten av stresshormon samt frisätter kroppens eget lugn-och-ro-hormon oxytocin. Lämpar sig väl för den som vill komma ner i varv, sova bättre eller har kronisk värk som t ex fibromyalgi.

Medicinsk Yoga

Denna form av yoga är mycket effektiv bl a för våra stressjukdomar. Det är en terapeutisk yoga som utgår från kundaliniyogan och utförs alltid lugnt och inkännande efter var och ens behov. Det forskas fortlöpande om effekterna av Medicinsk Yoga, som utvecklats av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm. Dessutom tar den allt mer plats i den vanliga sjukvården.

Yoga för personer med funktionshinder

På Sinnesro finns det möjlighet för dig med funktionshinder att komma på yoga, där vi tränar enkla övningar, att andas rätt och avslutar med en härlig avslappning. Vi träffas varje vecka.

Läs mer i faktarutan om vilka delar som ingår i yogan.

Mindfulness

Medveten närvaro, ett förhållningssätt som både ökar vår livskvalité men också minskar vårt eget lidande, som vi själva förorsakar med idéer, fantasier och åsikter om hur tillstånd eller situationer ”borde” eller ”inte borde” vara. Här lär vi oss att närvara utan filter, tolkningar eller önskningar. Med avsiktlighet och uppmärksamhet utvecklar vi vår medvetenhet, utan att döma samt värdera det tillstånd som vi befinner oss i för stunden. Riktar sig även mot barn och ungdom 4-18 år.

Samtalsverksamhet

Sinnesro har en samtalsverksamhet, där man kan få en samtalskontakt eller vara tillsammans i en samtalsgrupp.

Andningsträning

Bli medveten och förbättra din andning med andningsträning. Våra invanda andningsmönster som överandning, att hålla andan, andas högt uppe i bröstet eller att nästan inte andas alls, kan utgöra en stor stress för din kropp som leder till syre- och energibrist.

Svensk klassisk massage

För spända, ömma, trötta och stressade kroppar. God effekt på bl a muskelknutor och träningsvärk. Behandlingstiden kan också innefatta undersökning, PNF töjningsteknik, rådgivning om självstretchning och behandling av triggerpunkter.

Klippning

Dam- och herrklippning, tvätt med hårbottenmassage, plockning och färgning av ögonbryn. Färgning av ögonfransar. Fotbad med fotmassage Fotsulor har tusentals nervtrådar med förbindelse till andra delar av kroppenoch fungerar även som en slags stötdämpare. Ett fotbad med fotmassage tar bort  spänningar och gör ditt steg lättare. Gör dina fötter glada!

Faktaruta: YOGA

Det finns pass för såväl nybörjare som för mer vana yogautövare. Du kan komma enstaka gånger eller köpa ett 10-kort. För aktuellt schema och priser kontakta oss gärna.

YOGA I KOMBINATION AV:

 • Kroppsställningar
  ”Beroende av pass”
 • Andningsövningar
  ”Olika andningstekniker”
 • Koncentration
  ”Fokus inåt, vara närvarande i kroppen, i rörelsen och i nuet”
 • Avslappning och meditation
  ”Viket passen alltid avslutas med, är också en viktig del i yogan”
Sinnesro

Att beakta

Yoga ersätter inte läkarvård eller annan medicinsk behandling. Yoga skall ses som ett alternativ eller komplement till traditionell behandlingsmetod. Genomgår du någon slags behandling eller medicinering är det viktigt att du rådgör med din behandlande läkare innan du börjar med någon form av Yoga.